Studeren voor CCNA Routing & Switching 200-125

In 2016 kondigde Cisco opnieuw een nieuwe versie van CCNA Routing & Switching aan. Deze versie 6 van het curriculum is opnieuw een stukje uitgebreider dan zijn voorganger uit 2013.

Uiteraard zijn de wijzigingen vooral gericht op betere afstemming van het curriculum met de bedrijfswereld. Voor de aspirant-cursisten wordt de uitdaging wel weer een beetje groter om het niveau CCNA te bereiken.

Er zijn meerdere manieren om aan de studie voor deze certifiëring te beginnen:

  • individuele zelfstudie waarbij je geen enkele begeleiding ontvangt
  • opleiding in een erkende Cisco Academy onder begeleiding van een Cisco instructeur en met toegang tot het Cisco online NetSpace leerplatform.
  • opleiding met begeleiding van externe instructeurs

De eerste optie wordt steeds minder haalbaar omdat je dan als cursist weinig voeling hebt met de realiteit en het certifiëringsexamen.

Via een erkende Cisco Academy kun je onder begeleiding en mét extra uitleg de leerstof gestructureerd aanleren. Vaak heb je dan ook beschikking over labo-apparatuur om diverse opstellingen te bestuderen. De instructeur kàn zelf gecertifieerd zijn, maar dit is geen absolute vereiste.

Externe opleidingspartners zijn vaak wel gecertifieerd, maar het nadeel hiervan is soms de beperkte tijdsduur van de opleiding.

Welke oplossing je ook kiest, met of zonder instructeur, het studeren kan alleen maar door JOU gebeuren.